Tågluffff Del 8 - åka från Berlin till Prag

Efter en av de roligaste nätterna i våra liv kom vi hem från berghain ungefär klockan 11 på förmiddagen, sov några timmar och sedan skyndade vi oss att packa ihop alla våra saker. Precis här nån gång, tidigt på eftermiddagen, kommer Andrea & Rakel (vars lägenhet vi bodde i) hem från en festival. En något kaos:ig situation följde (då vi försökte tacka så mycket för allt och samtidigt hitta ett tåg mot Prag som vi kunde ta). Slutade med att vi tog en taxi till tågstationen. Letade upp rätt perong och hann med tåget. Hejdå Berlin.

Som vanligt fick vi sova på tåggolvet nån timme innan vi fick sittplatser. I en kupé. Tillsammans med ett par, som antagligen tyckte vi var jobbiga, och en amerikansk soldat. När vi precis åkt över gränsen till Tjeckien stannade tåget plötsligt. Vi var superhungriga (inte ätit mer än frukost), trötta och fattade ingenting. I högtalarna säger de bara att vi kommer åka vidare om en timme, efter en timme kör de samma meddelande igen. Solen gick ner och vi stod fortfarande stilla. Ingen aning om var vi var. När vi börjar fråga runt visar det sig tillslut att någon hoppat framför tåget.

Den enda maten vi hade var ett paket russin som vi delade på. Klockan blev nästan midnatt innan vi var framme i Prag. Med våra stora tunga ryggsäckar gick vi runt och letade efter nåt plejz att äta på. Slutade på mac donalds. Sedan tog vi taxi till vårt hostel som vi bokat i sista sekuden kvällen innan. Tyvärr var det ingen som öppnade. Vi hade försökt ringa hela eftermiddagen och kvällen för att meddela att vi skulle komma sent. Ingen hade svarat. Så där stod vi, mitt i natten, helt slutkörda vid en motorväg uatnför Prag och hade ingenstans att sova.
Som tur var fick vi tag på numret till ett taxibolag, en bil hämtade oss och vi sa "kör oss till ett billigt ställe där vi kan sova". Han såg förvirrad ut sedan tänkte han efter och kirrade biffen. Alla budgetrum var fulla tyvärr men när han i receptionen förstod hur desperata vi var fixade han ett eget rum till oss, vi fick betala ca fyra gånger så mycket som vi tänkt för den natten men var ju tvugna att sova. Vi fick vita lakan, egen toalett och fräsh dusch för det priset. Släppte alla våra grejer i en hög och la oss direkt. Hej Prag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0