28 juli

klockan är jättetidigt. jag och min festivalbag drar till emmaboda.

och okej någonstans djupt inne finns en gnutta festivalpepp. ba för mycket annat som lagt sig i vägen så peppen kommer inte riktigt fram (vågar aldrig peppa för mycket för jag är så jävulskt rädd att bli besviken). ja ja. igår träffade jag amanda, vi satt på götgatan och snacka. det var mysigt och jag drack ett örtte som hette harmoni så nu känner jag att det här kan nog bli bra ändå

Visby & Björklundapå lördagen träffade jag hedvig & stina i visby, åt skaldjurspasta på stortorget osv. sedan skulle jag ta bussen till björklunda (familjen var redan där) men tyvärr så stannade bussen inte på den stationen. när vi kom fram och jag sa det till busschaffisen bad han om ursäkt och sa "jag kör dig!" så jag fick en tur till bussgaraget och sedan hans bil hela vägen till stället där vi skulle bo. mycket snällt!

annars gick jag & mamsi en lång långpromenad, tittade på holme hällar, chillade på en fett blåsig strand, etc. en morgon när jag borstade tänderna såg en tjej mitt peace&love-band så vi började prata. hennes familj hade åkt längst ner i södra gotland och skulle vidare längst norrut. hardcore.

i visby träffade jag förresten först fanny larsson (med familj inkl tintin :)))
sedan carro, & så charlotte (! ärligt inte setts sedan madrid dvs april 2010).

FINA DAGAR, GOTLAND ÄR MYSIGT

Lickershamn, Gotlandvi hade så himla lugna fina dagar med ganska blandat väder, sådär som svensk sommar är. jag sov länge, var ute och sprang på eftermiddagen (längs vattnet) och läste bok. på dagarna åkte vi till visby eller någon strand och på kvällarna var det antingen solnedgång att titta på eller megamycket blixtar och åska.

27 juli


jag försöker bestämma mig för om det är okej att vara sur över att jag måste packa ner regnjackan. luktar extramt mycket i-landsproblem om mitt liv, eller stinker snarare. MEN I ALLA FALL, det ska regna på emmaB och jag funderar på om jag borde blåsa av hela grejen och stanna hemma. kommer jag dock inte göra för biljett + tåg kostade faktiskt över 1500 och jag har inte råd att vaska ett och ett halvt studiebidrag.

"förberedelserna" exsisterar knappt bortsett från en klädhög.
pallar inte. bryr mig inte. det får lösa sig där eller skita sig totalt.
nu ska jag städa, sedan köpa våtservetter & raka benen
SÅ SJUKT JOBBIGT ATT LEVA ETT OJOBBIGT LIV.

Norwegian Wood


ibland funderar jag på varför jag tittar på film.
tid är freaking värdefullt, den ska användas väl.

så egentligen är upplevelsen det viktiga.
känslan i kroppen, om det är en bra film KÄNNS det.

-
18.01 smsade louise att hon var på tuben, då var jag i duschen.
10 minuter senare gick jag och mitt blöta hår för att möta henne.

lollos hårfärg har blekts sedan vi sågs sist...
..alltså var det ett tag sedan. catcha up och så.

efter middagen åkte vi till rådmansgatan & Grand.
det var bara vi och 2 personer till i biosalongen.
-

norwegian wood bestod av vackra scener & jättemycket känslor.
jag hann tänka och ni vet, tolka själv. allt måste inte förklaras.

och tysnad kan vara stel men ibland är det skönt också. samtidigt.
långdragen och lugn film som ändå nästan kändes omskakande.

26 juli

jag vill skriva hur mycket som helst om norge. om alla människor, alltså fatta hur många anhöriga och hur många som var med om det värsta värsta som går att tänka sig fast ännu värre för det går inte att tänka sig. men jag kan inte, det gör ont i magen en klump i halsen orden försvinner rinner bort mellan fingrarna. kan inte hitta ett enda ord att beskriva med. det är bara så många ton av ofattbarhet för det är det mest extrema vidriga hemskaste absolut sjukaste jag någonsin trodde jag skulle behöva höra talas om. allltså SORGEN och jag kan inte förstå hur världen kan vara sånhär

W


jag har varit hemma i drygt två dygn. packa upp & packa om, såattsäga. har lagt ganska mycket tid på min tidskrävande hobby som verkar vara att dokumentera. så snabbt jag kunnat har krafsat ihop poster om förra resan, det blev eh ja skitsamma, det blev gjort i alla fall. har dock inte sett harry potter!!!!! förhoppningsvis finns det en bio i visby för jag har åkt till gotland nu. planen är att chilla, sova gott, springa, träffa polerz och så vill jag cykla. ingen dator, inget internet (detta är tidsinställt) 19-26 juli och jag vet att det är stockholmsvecka, vill helst slippa uppleva den. men vad gör man, fast man är ju inte man. ha det bra, nå mig på moblien???

Italien - sommaren 2011

Som sagt, tidigt tidigt den 4 juli flög vi till Venedig. Där var vi i fem dagar, ärligt talat kollade vi mest på konst. himla kult faktiskt (pretto_94)! annars träffade vi hundratusen äckliga duvor, åkte vaporetto, tittade på alla hus som vetter mot canal grande och ni vet, kände in stämningen.
OM VENEDIG ÖVERHUVUDTAGET - här.
OM BIENNALEN - här.


Den här resan var planerad men bara delvis, detta ledde till att vi ganska spontant sprang genom hela staden en fredagsförmiddag för att hinna med ett tåg till Lucca. Vi skulle nämligen hälsa på en vän till pappa, Linda. Hon bor halva året i Sydney och andra halvan i ett litet hus utanför Lucca, där blir hon omhändertagen av sina grannar och lagar mat med italienska tanter. Vi bodde på hennes vänners bed&breakfast i Nocchi.
fett lugna, fina dagar och jag älskar stället, OM DET - här.


Ännu mera tåg, den här gången till Triviso för att hälsa på en annan vän till papz som kommer därifrån. Han bor med sin familj, lotta & 3 grabbar, i Holland (hälsade på dem i november förra året) men de är i italien på sommaren. Vi bodde hos hans mamma och det var verkligen supertrevligt! På dagarna promenerade vi runt i stan och på kvällarna åt vi middag med hela gänget liksom. Å LITE OM DET - här.


jo, flyget gick inte hem utan till London sedan, även där bodde vi hos kompizar. Gjorde inte så mycket vettigt, såg the smmer exibition på royale academy (sådäääär), promenerade i parker, jag fyndade en hm-jacka för 10 pund, besökte en viss byggplats som ska bli ett visst hus som ändå verkar vara påväg mot att bli klart = yeah! Reunion på tate också såklart, det var ju anledningen till att hemvägen blev en omväg. Värt? ja. BLABLA - här.Londonså det var helt okej ganska soft väder när vi kom.
sedan fedddt med regn dagen vi åkte därifrån.
det har vart en lång mörk ensam vinterr - ooroa dig inte, jag är- jag är- älskling jag är hemma nu, hemma som en hemmafru, eller som en hemmaman. den här staden är ju som den är, sägs vara fin och sådär men regnet, skiten och bara absurt många svindyra bilar, det liksom håller inte riktigt. men så är det ändå ungefär som att komma hem, kanske mest för att vi bodde i arsenal med allt vad det innebär. är- och kommer fortsätta va, nog för idag snook är (iofs inte) tillbaks men jag är det.

Trivisoalright jag lägger korten på bordet, aldrig vänt den där kinden aldrig gjort det jag borde. för jag är exakt som jag brukar vara men känner mig ändå annorlunda för italien känns som en annan värld. med tomatodlingar i trädgården och jävligt mycket softare syn på livet. okej kan du känna tårarna rinna när melodierna når mina fingrar, kan du känna fukten på min tungspets. vill vara kvar men så åkte tåget till milano och flygplanet därifrån. hade bara snook kvar aja det är chill. 

Nocchi, Lucca, Pisa

SÅ OTROLIGT VÄRT ATT RÅKA VARA I LUCCA SAMTIDIGT SOM ARCADE FIRE.
jävligt fet konsert, alvin & jag såg den med josh, sam & alexander från sydney.En dag tog vi en buss från Viareggo till Pisa.
Älskar alla turister som tar foton när de låtsas hålla upp tornet.tanken har väl snuddat mig men aldrig att den nuddat mig, på nåt sätt inte tänkt mig att det skulle va såhär -men så var det ändå liksom. tänk om, tänk om, tänk om, så tänker jag men mest tänkte jag så just här. ödets ironi har väl sitt finger med i spelet (da-da-da-da-daa) jag lever imperfekt i presens.

Venedig - La Biennale


Hollands paviljong var rolig, spegeleffekter går ju hem tex.
Kändes ungefär som en modell fast i verklig storlek.

pipilotti rist

highlights från stora paviljongen.
rummet med leran var favoriten.

stirling library, kändes jävligt snyggt ba.

Danmark var fett bra!!!


Sveriges (ocn norges vad jag förstår) paveljong, vattnas lite i munnen.
Alltså för att den är najs (till skillnad från årets utställning i den). 

Österrike (pappa gillade den här).

Japan!

Sydkorea.


Storbritanien, fattade ingenting först. Smutsigt & trångt, mycket obehagligt.
Kom vi ut på en gård å såg fasaden på ett marockanskt hus som de byggt upp.


Frankrike och extramt högt ljud. what up med bebisarna?
handlade om att det föds 200.000 fler än det dör, varje dag.

nästa dag, arsenalennnn.

Klara Lidén med papperskorgarna var co00l.
hon är så jävla uppe på tapeten nu, gillar mycket!

tja, detta är en liten liten del av det vi såg. godbitarna liksom!
om det är ok skulle jag vilja säga att det i övrigt var rätt mycket dåligt.
underhållande inslag för när allt är miserabelt flyger en ensam drake
högt över koppartaken mellanmjölk och handelvapen -

Venedig


har sprungit ända sen barnsben, från allt jag egentligen var jag sprang snabbt sprickor blev hål i fasaden. utan någon egentlig plan blablabla vet inte var jag var men det spelar ingen roll, vet var jag är nu och det känns ibland mindre enkelt. jag älskar broarna över kanalerna & vattnet under broarna men mest drömmer på dagen och åh alla varma kvällar

en timme tar en sekund här

jag tycker att "tunika" är ett töntigt och överanvänt ord men jag antar att detdär jag har på mig kallas så. eller ba tröja. min lila tröja är från en rea på OVS (italiensk klädaffär tror jag, nästan som osv - vilket vore ett mycket finuligare namn). den är asnajs i alla fall, köpte en liknande, men blå, också. de är så tunna att det är nästan som att vara naken (förutom strumpbyxor osv). tänk va bra om alla var nakna, inga problem med den överdriva produktionen & konsumtionen av kläder.


annars: idag åkte jag till mamsi. det betyder halvtid sommaren 2011.
narre att va i stockholm igen även om det inte är jättesomrigt väder.

(pressen från 1000 inlägg på bloglovin & har inte vågat kolla mailen. la la la livet är som det är och jag ville framkalla engångskameran idag men icke, affären hade stängt. är mycket orolig för att det ska gå som det gick med förra, dvs överexponerad rulle. liksom no camera, no cry. jaa jaa, nu ska jag strax träffa rakeL)

16 juli

jag uppskattar när det går fort men i början var det konstigt att hamna venedig dagen efter peace and love. ville ba prata om det med någon som var där- svinsvårt att släppa allt, saknar campet. hade hur mycket tid som helst för att samla ihop tankar och minnen dock. fällstols-självmordet HAHAHAA kan inte förmedla för det är kanske inte helt okej att skämta om (fan vad övermoget av mig) och det som förstör skämt mest av allt är när de ska berättas vidare för det blir aldrig bra. önskar att henna & kajsa var här. "pizzabullarna" med betoning på "". nu läste jag hedvigs pal-inlägg också (dör) hade glömt när henna frågade en okänd kvinna om de skulle dela dusch & pinsamtheten när jag tolkade teckenspråk. saknar hedvig. ber om ursäkt för bildblandningen nedan. peace (hed's) - tåg - venedig. alla fina stunder huller om buller, helt failat bloggande.

hur som helelst, kom hem idag och italien kanske är finaste landet (gäller dock inte politiskt pga korruptionshelvetet) livsnjutar-paradiset, värmen, maten, tanterna som babblar utanför sina hus på eftermiddagen, färska fikon och jättemycket mer. london var inte alls så varmt men ändå trevligt, london är london liksom. den här sommaren är bäst hitttills och det känns bra att vara hemma. vill inte verka neggo för jag mår fett fint men det känns som det allra bästa har varit. undrar lite vad som skulle kunna göra den bättre, kommer inte fram till något. men nu sova i min säng. längtat, mycket sömn att ta igen kanske. förresten får jag panik av tanken på sista harry potter. problematiskt liv.

peace and love 2011

på riktigt så känns det som att jag vill åka tillbaka nu. skiter i smutsen och skräpet och bajsiga/nerspydda baja-major. det var bra/bäst/perfekt /minns bara allt det bra/ eller så var det enbart bra? henna och jag åkte dit på tisdagen och den dagen blev mest en lång svettig kö. sedan började festen.


jaaaa jaaaa onsdagen såg vi navid modiris föreläsning (hedvig, henna & jag promenerade allihop därifrån ensamma, envisheten), paulo nutini (här någon gång hälsade jag & hedvig på en bloggare vi läser fan vad coola vi är eller inte), lykke li och kings of leon. att stå längst fram på lykke (hon är balllllheten själv) men sedan bli totalmosad på kings of leon även fast vi var långt bak, nertryckta på marken innan de ens börjat spela så jag, hed & fredrika chillade i gräset istället å sen åt jag mitt livs första langos innan vi drog tillbaka till campet, hälsade på henniz nyfunna vänner (australienaren mfl). en rullstol åkte förbi när vi satt där. det var -.... vet inte.kuppolen var plejset där vi hängde, laddade mobilen och njöt av lyxigheten i att slippa campingsvetten på morgonen. duschade på torsdagen också, sena till veronica maggio (palla passa tider /chillaren is back), hon var fett najs dock. skrek-sjöng någonstans i bakre delen av publikhavet. satt på asfalten med ziggy marley i bakgrunden och pratade om att folk har samma kläder och vi i camp-bodja/camputer/campanj sammanställde hur det gick för vår lista eh samt ni vet, chillade. skulle se oskar linnros men påvägen dit insåg vi att ojdå han spelar inte förrän om en och en halv timme vilket ledde till en astrevlig stund med ett gäng från sandviken. ehM, lugna favoriter, norsk shlager och viva espana. drog vidare mot festivalområdet & bästa var när oskar sjöng 17 år fast med andra verser om en annan stad gissa vilken. sedan MIA som var så. jävla. grym. dansa är kul. men. deadmau5 såg jag lite bara, pallade inte riktigt. sprang in i emma!! en väldigt snabb syn på the ark och ett mycket konstruktivt samtal med hennz sedan funderade vi på riktigt på att lägga oss men stina sa att det kan man faktiskt inte göra på festival. så nu kör vi istället. bOnGeN var kul tills hedvig fick till en fontän. tack. jag hittade en ölburk och ville hämnas (hälften råkade jag hälla mig själv hatar när det händer). resten av natten: grön one-piece borde vara fult, hooka av något från listan, trum-kurs och för mycket silvertejp. det är faktiskt väldigt mycket fina människor på festival. som han som tog av tajpen från min hand och skrattade åt att jag var worntail.


fredagen spenderades såklart i kuppolen, dricka kaffe på mcdonalds var standardgrejen. ica-salladen också. timbuktu var min favoritspelning, han är bara så BRA på det han gör. kände inte för bob hund, missade movits. tror detta var när vi var på en pizzeria och fick halstabletter för våra röster var så förstörda. letade efter kaffe, träffade fanny & michelle, gungade med henna i en lekpark, på kvällen tvingade hon mig till the sounds vilket var fett, dregglade över gutarristen och insåg, för sent, att jag missat petter. teddyberas var mest helt galet, vi gick när en kille slog i så hårt att han blödde i ansiktet. helt jävla slut var vi när promenerade till henrik berggren. åh så fiiiin spelning, lyssnade en smula med amanda, leo, carro, david, sujaila mfl. fick konstiga sms från henna som behövde stöd lol. snabbt campingbesök, dubbel-bongen (!), the strokes med lollo, sara & co var legendariskt. campingen den natten var bezt orkar inte alla fina minnen och jag hoppar över så mycket nu men jag, kajsa & henna gifte oss, träffade robert pattison (inte alls likt egentligen), en för packad norrman, slog oss ner hos robin och pratade om brudar med honom, några som höll på med cirkus voltade förbi (på riktigt) och så träffade vi varsin snubbe med hink på huvet. gulligt. då nångång gick kalle & anton förbi oss första gången. senare på morgonen, vid fem kanske, hamnade vi på något sätt i deras camp där vi seriöst satt i typ 4-5 timmar och bara skrattade, jävla trams men ändå skitfett. det var alltså happy times när vi, vid tiotiden, närmade oss våra tält. en absurt snabb snubbe sprang förbi så vi gick dit och ville nästan ha en autograf. la oss vid elva, sov till tre och sedan körde vi igen. älska fetival.


så jevla soft dag, vi ba chilla runt till no woman no cry och mådde asbra. fick kaffe gratis av sveriges radio. absurt hur underbart det var egentligen gjorde vi ingenting, satt omkring och missade kapten röd, hoola bandoola band, mando diao. whatever man. hann nästan till säkert, det var väldigt väldigt fint att sitta där med hedvig. träffade amanda och filippa också! blev depp/pepp/sorglig-(jag vet inte vad jag menar)stämning. sedan ringde henna så jag bara sprang så himla konstigt eller taskigt men magen sa att jag skulle. daniel adams-ray såg vi ja, det var värt det för han är förfan bra, sista delen av dylan. prioritering kan diskuteras men jag e nöjd. cAmPiNgEn och jag, kajsa och henna höll på att dö av trötthet men försökte tagga till. jag flippade ur lite pga allt, inte ätit osv. väntade i hundra år på vegitarisk wok. sedan håkan såklart och det var urfint. bra natt, astrött ett tag men gick en promenad och typ vaknade, sov ingenting. hedvig var så jävla crazy på morgonen. odräglig. festivalbussen hem, stressade med henna till stationen, vi hann, tåget var försenat, sedan kom det och hon åkte hem till lund.

och så var det med det förutom att det var massa mer.
jag fick en keps i kön till hem-bussen. gllar den mycket.

och när jag blir stor, ska jag bo bland molnen plus att jag redan vill åka tillbaka eller återuppleva allt men det går inte. försöker vara glad i efterskott också. sömnbristen är total och om ett par timmar ska jag upp igen. herregud herre gud, oj nu minns jag när jag och hedvig skulle få en gratis bön. det var fail. jag lämnade tältet förresten, hade bara inte lust att bära mer. första morgonen vaknade henna och sa "paulaaa, någon har hällt öl över hela vårt tält" "henna, det är dagg...."


RSS 2.0