sista dagen i år

Sån himla jättefet torsdag igår. Jag städade. Och slängde/källsorterade, plockade undan, skapade ordning i hyllorna, dammade & damsög. Kult. Promenix 3 min till myrona också, två gånger. Varsågoda.
Hade förresten byta-kläder-chill med lollo häromdagen. Slutade också på myrona, fast kul.
Idag ska jag snart till isabelle men först sista chansen att utnyttja rean.

julklappströjan från AA & jättemycket vintersol.

2010: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December.


I Januari och Februari var det kallt. - it's just a little tuoch of faith, it'll be okay
Nyår var ganska kul & dagen efter såg jag en usel film hos Hanna, vilket var så jävla roligt faktiskt.
Hälsde på konfakompisar i växjö & mådde bra men också dåligt. Började skolan, var stressad. Och jag lärde mig dyka. Och man skulle fundera över gymnasievalet. Hatade världen, ville helst leva i en annan tid.
Var med Klara, minns en dag på bottenvåningen i skrapan & en svinbillig tröja som vi delade. Min favoritväska gick sönder, använder ändå. Haiti-grejen & jag kände mig jättedum för att jag mådde dåligt. Lekte med skoltidningen & helgerna va mest festa & incesta med jättemånga från min (dåvarande) skola.


I Mars, April och Maj var det ljusare - typ ganska hoppfullt
Stressade jättemycket men hann ju med det jag ville. Emma, Thilda, Tilda, Charlotte bodde hos mig en helg. Alice in Wonderland-premiär med Louise & Lucia. Internationella kvinnodagen. En helg i skåne, "hejdå Maje" men också "kul att ses Hedvig". En fest i Hässelby med människor från överallt. Stressen visade sig lite väl tydligt men då skulle vi åka till Thailand för att dyka, jävligt chill, bli brun, se sjöhästar. Kom hem till våren & mådde betydligt bättre än innan jag åkte. Makaroner på lunchrasterna. Massa plugg & nationella prov. Vulkan-kaos i Europa. Fredagkväll hos Hanna. Så åkte vi äntligen till Madrid & hälsade på Henna, bajsfin resa faktiskt, skratt & musik-not. Livet rullade på, skolan gick bra. På en fest i sollentuna satt vi ute hela kvällen (!). Picknick med Klara, Moa, Diana. Lekdagen i skolan blev inte av. Lydia hade f1 med fest. En annan helg hos mormor & morfar. Köpte långklänningar. Juni-Juli-Augusti bestod mest av sommarlov -
som är så svårt att sammanfatta såhär kort
Mer sitta-i-parker-på-kvällarna-för-det-är-ändå-ljust-hela-natten & göra film i skolan med Lucia, Johanna, Vivi, den blev ganska missförstådd. "Vårfest" & sedan festa i humlegården på en tisdag. Myste i vitan (solen går ner över stan, stockholms bästa plats kanske). Klassensdag & städrock, Alice sjöng jättefint (till Molly? & klassen?). Sista skolavslutningen, lunch m pappa, middag m mamma, sedan spännande kväll men sjukt kaos. Grill-kväll med Lollo, uppsala-dag med Lucia. Färgade håret rött & tog ut tandställningen. Sjukt fina dagar i Halmstad med Hedvig, Jonna, Thilda. Ville på p&l, fick nöja mig med åland (inte okej). Växjö, kusin-konfirmation & T(h)ilda x2. Road-Trip till Arvika-festivalen, regn, fest, musik. Hem, nästan död, sov. Och så en himla bra resa till Indien, svårt att ta in allt. Hemma igen, jag & Hanna firade Lollos födelsedag. Sommarkvällar. Började gymnasiet, nytt, kul, läskigt. Popaganda oxå.


September-Oktober var mycket allt. Gammalt & Nytt, förvirrad.
Valrörelse. Ny klass, nya lärare, helt ny skola, ny dator, ny vardag. Fyllde år. En helgkväll i vitan med klassisar, en annan med hanna-fyller-år-middag & fest hos Lucia. Spelade Orangino för Klara tog med sig det till mig en kväll & till Andreas lägenhet en annan (super-mysig) kväll. Val, ungefär sämsta möjliga resultat & jag blev jättearg men mest så himla ledsen. Friluftsdag. Rakels 18-årskväll. Anti-rasism-demo, Rymd-maskerad (HedvigH fyllde år), Thorildplan-fest, Halloween-klassfest, kväll hos Fanny. Gjorde alla skolarbeten i sista sekunden, tröttnade, undrade om jag valt fel. Kände väldigt ofta att jag ville vara var som helst utom där jag var även fast jag hade det så bra.


November-December -gettin' better.
En vecka i Holland, älskade resan, bara så värt & skönt att komma bort. Hem, satt barnvakt. Knast en lördagskväll med Fanny. Nytt projekt i skolan, kändes väldigt bra igen. Mörkret kom snabbt, blev förkyld. Drack kaffe & frös utomhus med Lucia på kvällarna (jämna veckor). Fikade med Louise & pratade. Fet otagg på centrala ug-parlam. (blev askul). Reb&Fio varje torsdag. Orkade inte vardag, chill-kvällar & supertrötta dagar. Höll kurs en helg! Allt blev för mycket, orkade knappt. Sjukt vinter, sjuk stress. Såg WTJ x 2 (södergården & multi-kulti). Plugg, plugg, projektavslutning. Framtidsplaner som gjorde mig glad, gömde liksom energin där istället. Blev arg på länder som tror att de kan styra världen & förbjuda wikileaks, & mannen som sprängde sig. I övrigt glad. Matteprov, Glokalt-prov, Skolavslutning! & ett chill lov som inte är slut.


Känns ändå som att nästan allt blivit bättre det här året.
Och förresten, alla bilder är länkar så klickA!

CIAO

how to make gifs
igår åkte jag skidor med min bror, kändes stadigt ändå.
idag har jag vari in da town och jag hade inte tänkte köpa något-
men. hittade lite allt möjligt och det ä kuligt. typ glitter-tajts & fake-päls.
ha en soft kväll, jag ska henga med hanna & lollo resten av dagen också

Indien: 21 Juli till 13 Augusti - 2011

I somras var jag i Indien. Det är förmodligen den bästa resan jag varit med om.
Hemskt också. Mycket. Men samtidigt himla fint. Människorna, färgerna, maten, kulturen.
Fast allt är ju dubbelt. När jag kom hem visste jag inte var jag skulle börja. Tänka.
Så jag började inte göra inlägg, med alla bilder jag tagit, förrän nu i december.

Det går att titta (och läsa) här:

part one (ditresan + Delhi), part two (New Delhi + Ghandi)
part three (Lauries hotell), part four (Taj Mahal + Fatehpur Sikri)
part five (forts. Fatehpur Sikri), part six (Jaipor)
part seven (Jaipor -> Delhi + Varanasi), part eight (Sarnath)
part nine (forts. Varanasi), part ten (Mumbai),
part eleven (Cochin + Husbåten), part twelve (Spice Village + bada)

Och jag vill säga att om man kan, eller någon gång får chansen, att åka till de här platserna,
Då bara måste man göra det.


julen

jag har inte släppt ifrån några juliga inlägg alls i år. för såhär är läget:
- jag blir mest irriterad av julmat & förstår verkligen inte hetsen kring julbord.
- jag orkar inte klyshor som jul-stämning. hatar att man förväntas känna typ "åhå fan vad jul det är nu, med snö, julgran, tända ljus, familjen samlad & doften av julskinkan"

snö = kallt,
julgranan är full av barr (varför ha skog i vardagsrummet, orka)
tända ljus är fint pga att vintern är mörk

fatta många grisar det krävs för att alla ska få känna lukten av skinka.
(synonymer till skinka: bakdel, rumpa, röv, arsle -mums vad smarrigt)

så. det var väl det jag hade att säga om det där just nu men jag kanske ska tillägga att jag gillar ledigheten, jag gillar min familj (bara det att jag gillar mina kompizar också) & julklappar är faktiskt soft.

såhär chill är julen. man hinner till och med meditera.
ps: julsånger är så jävla epic

ungefär en vecka till, sen blire elva

försökt mig på det hära med att sammanfatta året lite. GÅR SÅ JÄVLA DÅLIGT??!!!!???? orkar inte att det ska vara svårt. vill liksom göra det kort och göttigt men det finns bara FÖR mycket som måste komma med. hinner inte sitta med det här. hur. fan. gör. man.

ps, så sinnes fet grej planerat: bRySsEl i mars, yez och med feta bra tjejer!

There's nothing you can do that can't be done. Nothing you can sing that can't be sung.

i måndags gjorde vi sista provet innan lov, öhvghzfghjklkjhgf!!! fast skönt att få det gjort.

hej faNys nagellack. orka maripantårta liksom blööö
tisdag, skolavslutning & dagen i kylan med för lite pengar. orkar inte skriva.

fina isabelle

idag är det onsdag & i övermorgon är det julafton, jisses.

tjockt med snö


jävligt soft med sovmorgon till ett nästan!!!
om det inte var så att vi hade ett sinnes jobbigt prov hela eftermiddagen. som jag inte riktigt har koll på. värst av allt, vi måste skriva för hand??? vilken stil azzå, inte snällt.

vill bara klara det här.
sen hoppa i snön som ett sär.
tisdag imorgon, då är det lov.
men jag ska inte fiska med håv.

How fickle my heart and how woozy my eyesfjärde advent -

Är du rädd?

Jag är inte rädd eller jag är jätterädd. Jag är rädd för vad rädsla skapar, jag är rädd för misstänksamheten. Och hatet. När vi delar in folk i grupper, när vi blandar ihop ordet "honom" med ordet "dom". När vi klumpar ihop folk för att kunna hata och slippa ta ansvar. När vi lyssnar på dem som skyller på alla som ser ut som han, när säpo hittar hans kontakter, när kontakterna är som er och när ni blir han i någons ögon. Jag kunde vara som han, vi kanske har samma ögonfärg. Du kunde vara som han, ni kanske har samma skor. Ingen misstänker mig för det var inte jag men vissa misstänker någon annan för de har samma hårfärg. Ingen, utom han, är han. Jag är inte rädd för dig men jag är rädd för vad du kanske tänker. Jag är inte rädd för att bli sprängd i luften för jag tycker inte det är lika läskigt som hatet. Jag är rädd för vad vi som inte dog gör av det som kunde hänt. Jag är rädd för vad som kommer hända med samhället som är vårt. Samhället som består av jättemånga olika, jättemånga som inte är han.

fredag sjutton december

igår joinade jag & fanny julshoppingen. ändå lite mysigt, titta på nk:s jul-skyltning (som var halvful men tanken var fin) och köpa nästan alla mina julklappar /verkligen dags/. värd eftermiddag jö.

det var lite fram och tillbaka men på kvällen åkte jag ut till lova i alla fall.
freja var där, nära vän till charlotte & sÅ. serri, fan vad världen är liten??
och några till, bl.a. en som spillde rödvin (!) & la sig i snön. söt kväll!make an animated gif
Make an animated gif
efter några timmar åkte jag, melina & malin hemåt för det var nog dags.
kom hem men satt uppe längelänge. tittade på "love acctuelly" för det är kanske bezta filmen.


vintervintervintervintervinter


jag har varit så trött idag, dödszeg sista lektionen. mÄän så är kvällen här & jag går hemåt. då blir jag plötsligt så himla pigg. pallar bara inte att jag inte kan anpassa mig till resten av världens dygnsrytm.
i övrigt kan jag inte sluta leva i framtiden. fast jag vet hur dumt det är att glömma bort nu.

fast nu ska jag ta ett varmt bad. hopp & lek på fredagen (dvs imorN)

onsdaggG

hej.
aboO, globaliseringen tar över. pluggpluggplugg
fast skolan e kul, speciellt geografi (vad hände?)
matteprovet kan ha gott bra fast ändå inte kanske.
engelska-np var soft, mvg på alla delar, hur?? men tack.
ciao.

India, part twelve

Så lyssnade jag på min ipod under en ganska lång bilresa.
Den här gången för att kika lite närmare på naturen & så.


Stannade för att andas och köpa vatten. Hej bananer. Kom fram, spana in stället:


En dag tittade vi på några roliga växter & djur i naturreservatet.
Det var väldigt stort så vi såg tyvärr inga tigrar, med de finns där så länge de inte blir skjutna!

Man var tvungen att skydda sig mot blodiglar, inte så snyggt kanske:
Gick runt i flera, flera timmar. Groda, fjäril, elefantbajs & mycket mer.
Till exempel apor, jag tycker apor är supergulliga

Besökte ett plejz där de planterar te.
Och efter rundtur osv fick man smaka hohe.

Gled runt lite hos en familj som födde upp kryddor också.
Annars var det nog ganska chill på det här stället också.
Men mest chill var det kanske när vi hängde vid havet några dagar.


Här e Coconut Lagoon som hade ett par kor & ett sånt här badrum:
Hej, här började det ta slut för efter Malari var det bara en skön natt i Cochin,

sedan en resa-tillbaka-dag som kändes väldigt lång.
Sista natten på flyget mellan New Delhi och Amsterdam, sedan Stockholm.

India, part eleven

Från Mumbai flög vi till en del av Indien som heter Kerela.
Staden heter Cochin och hotellet var finaste nånsin.

Nästa dag promenerade vi runt lite. I Kerela är det inte lika varmt som där vi hade varit innan.
Rätt lata i övrigt, skönt att vila lite kanske. Hade jättejättejättebra dagar här.
Fast ganska snart skulle vi vidare på fler äventyr.
För i den här delen av Indien ska man inte bara se fiskenät, utan hälsa på kanalerna också.


Regn på eftermiddagen. På kvällen stannade vi i en sjö & la till för att sova.
Dagen efter åkte vi vidare tills vi kom fram. Världens bästa grej att se saker från vattnet.


Efter det här skulle vi upp i bergen.

India, part ten

Från Varanasi flög vi till Mumbai.I det här gröna huset bodde Rudyard Kipling (författaren till Djungelboken).

Det här är hotellet där vi bodde, helt okej förutom att några väggar hade möglat.
Ibland är man så himla glad att man har ett hem någon annanstans egentligen.

Såhär såg det ut på andra sidan gatan, om man tittade ner från vårt hotellrum (mitt i centrala Mumbai).

Varje dag var den här kvinnan där, hon sorterade & plockade bort skräpet med händerna, inte ens handskar. Men eftersom folk fortsätter slänger sina sopor här så var högen lika stor igen varenda morgon.

Besökte ett natur/historiskt museum som jag tror var döpt efter en prins.
Jättemånga skolbarn var där samtidigt. Det regnade den dagen. Jättemycket regn tyckte vi.


Annars:


Här kommer några foton som inte är så bra (suddiga osv).
Tvungen att ha med dem ändå, man kan nog inte beskriva Mumbai annars,

och detta är slumkvarter som även är belägna precis vid startbanan.
Kul att höra varenda plan som lyfter från en flygplats i en av världens största städer. Kul att inte ha något val.


India, part nine

Ännu mer bilder från Varanasi som kan vara den mest otroliga staden,


Ganges Floden -

Vi var helt slut efter allt vi sett, alla känslor man har i sig efter det här går inte att förklara. Lukten av bajs, urin, djur, döda människor, mat, etc. Alla trånga gator, korrupta poliser, bilar, människor. Värmen också, hela dagarna, hela nätterna. Tack till ödlorna i hotellrummet som åt några av myggen.
Dock ser man bara vattenfronten vid floden på bilderna, staden är där bakom.

India, part eight

Vaknade. Frukosten åt vi på hotellets terass, såhär såg det ut om man tittade åt sidan, 

Vi åkte en bit med en sån-där-öppen-taxi-ni-vet (eller kanske inte vet?)
Hur som helst, besökte sarnath där buddha höll sin första predikan.

(sånna hära dekorationer hänger i vår korridor i skolan,
kul att jag har funderat hela hösten på varför jag känner igen dem)
India, part sevenÅkte tillbaka mot Delhi. Såg bland annat det här påvägen,

Stannade bara i Delhi en natt denna gång, såg det nybyggda lotus-templet.

Sedan flög vi till Varanasi.


Sinnes häftigt men så himla galet. Kan inte förklara.

India, part six


Nästa natt spenderades på ett hotell i Jaipur.
Alltså den staden! Här kommer lite av det vi såg under de två dagar vi var där:


India, part five


Jag vet, för många bilder. Kunde bara inte låta bli.
Vackra platser. Vackra människor -himla toleranta också.
Fatta jobbigt att behöva stå ut med bortskämda turister hela dagarna??


Och här bodde Akbar för massa, massa år sedan. Med alla sina fruar och barn.


India, part four

Kom fram till Taj Mahal tidigt på morgonen, ändå fullt med folk. Väntat.
Väldigt varm dag med himla mycket att se.


Nästa stopp blev the Red Fort, bsökte flera olika sådanna under resan. Ball.Det blev mitt på dagen och man ville helst vara i skuggan så mycket som möjligt.


Efter det åkte vi vidare och såg fina saker & platser som låg på en kulle.


Här skulle man önska sig något & knyta fast önskningen i ett rött snöre.

Resten av dagen blir nästa inlägg, så  jättemycket att fota.

India, part three

Sent på kvällen kom vi fram till hotellet i Agra, åt frukt & drack vatten, sedan sova.
Kommer aldrig kunna förmedla den natten men jag vaknade hela tiden av värmen, kunde till slut inte somna om. Vände på mig, svettades, vände mig tillbaka, svettades. Förmodligen något av det sjukaste jag varit med om (levt ett för skyddad liv uppenbarligen). Upp halv fem efter kanske två timmars sömn sammanlagt.

Hur som helst, stället var hur fint som helst.
Rummen hade högt i tak & var inredda med mörka trämöbler.
Jättemycket gröna träd, apor, pelargångar.
Det hette förresten Laurie's, verkade som vi var ungefär de enda gästerna.
Så, åk dit om ni har vägarna förbi. Vi skulle vidare till Taj Mahal.


India, part two
Ännu mer Delhi. Storstor stad ändå ju, ballt & konstigt (till exempel korna).
Besökte några tempel & en moské. Och ett plejz som var väldigt inspirerande,
Vi skulle åka vidare. Långa bilresor (ja, det är dåligt).
Man såg mycket, även om det liksom var genom rutan.Känns så himla konstigt att jag var där på riktigt, nu är det bara vinter & sverige & jobbigt.
Molly åkte dit idag faktiskt, så himla avundsjuk.

Media osv

Terrorism, Terrordåd, Attentat, Terrorist, Terrororganisation, Religös Extremist, Bombattack. varje dag, varje tidning, på löpsedlarna, framsidan på alla internettidningar, bloggar, facebook. Ändå står det egentligen ingeting. Frågan borde vara VARFÖR. Och då menar jag inte varför han blev muslim eller varför han kunde prata svenska. Finns det någon som, på riktigt, vågar svara på VARFÖR SVERIGE. Kanske för att vi har lagt oss i ett krig som inte är vårat att lägga oss i? Kanske för att vi har soldater i någon annans hemstad? Att en man spränger sig själv mitt i stockholm är jättehemskt. Det är ju det som är grejen. Att krig är hemskt. Varför skickar vi då militär?

jag och min miniräknare

igår hade vi yoga på idrotten, kul och bra kändes det som.
idag när jag åkte hem från skolan satt en gubbe på en medtagen trä-stol & läste tidningen. på tuben? ingen annan verkade tycka det var konstigt överhuvudtaget. jag tyckte i alla fall att det var roligt.

nu försöker jag plugga matte, har räknat ungefär 4 tal sedan jag kom hem. det går jävligt dåligt.
och, surprise! feting provet är imorgon! klockan tio över nio! jag hatar att jag inte pluggat tidigare!

veganska lussebullar i skolankänns som jag varit på hundra luciatåg, egentligen tre-fyra..
1. AF & kungsholmen i globen igår. fint, välgjort, så himla många ljus & sjungande kidz.
2. 8.00 imorse på min förra skola. sådär men ändå stämning. stökigt plejz dock.
3. 9.00 i skolan, oväntat bra?? oväntad grej helt å hållet faktiskt. mysigt!
4. samhällskunskapen vid tio kanske. elevkåren! mindre bra men ganska kul.

mitten på december i photo booth


BLÖÄÖÖÄÄÄ. fan vad fewlt. kallt och sånt oXå, jag fryser.
idag är det lucia som gäller aiight? (tidZinställt inlägg)

söndag tolfte december

hej. jag fattar ingenting. såg dokument utifrån om Wikileaks (väldigt bra gjort det där programmet & sånT) i övrigt blir man ju kanske rädd, kanske förvånad, kanske inte förvånad, chockad, arg, ledsen osv. alltså, världen bara förändras sjukt mycket, sjukt snabbt. och så självmordsbombare i stockholm?? jag fattar inegnting.

Tio spänn mer och bönderna i Ghana kommer tacka dig

Igår skulle vi i 300-korridoren på min skola redovisa projektet vi jobbat med.


Min projektgrupp skulle ha redovisning för lärarna kl 13.15, så vi satte oss för att fixa klart det sista innan lunch.


matilda

anna (med halsduken som matilda sytt eller kanske stickat)
Även fast vi nästan var klara så kändes det ganska stressigt.

Sedan så orkade jag inte skriva på det där med försäljningen mer.
Då kom amanda & molly förbi också, så vi & fanny gick till matsalen.

fanny

molly, amanda
När vi ätit var vi såklart tvugna att jobba vidare, läsa, prata, plocka fram, bära bord. bland annat.


anna, amanda, sara

En grupp hade kollat upp det här med omega-3 tabletter. Och gjort en sinnes bra film.

Skriva lite för att inte glömma något viktigt när vi skulle prata.
När vi redovisat kunde vi likZom slappna av & börja göra fint för vi skulle ju ha mässa.


Plötsligt var det mörkt (soft att kvällen börjar klockan fyra eller tidigare)
Vi hade en fruktpaus. Eller egentligen var det ingan paus, bara frukt.


Fett kul/intressant/kreativ/lärorik/bra dag.
Ganska många duktiga folk ockZå.

HehhHh. Min huvudvärk var dock plågsam.
& vi var väldigt trötta när det var klarT. Fast så skare va kanske.

japp.

make an animated gif
Make an animated gif
nu jobbar jag förhoppningsvis stenhårt i skolan.
hihihheheh P11 och alla andra kanske e lite nervösa.
fast ändå inte. fredag!!!11 och helg. puz.


Hangin' Around

ztressen fortsätter fast ändå, bra torsdag. lämna in min prezi, min affish & learning log. annars lyssnade vi på abba (?) när vi joBBa & imorgon är det mÄssA. efter att vi slutat (och hängt kvar lite för å dansa balett & prata med la projektgrupp) tog jag och fanny en svinigt kall promenad. zinken, maria torget, götgatan, medis -titta i nån affär & fundera över julklapparna- spana in plejset där fanny snart kommer bo oXå. söderlivet will begin.
nu ikväll träffa jag luci för å kolla & lyssna på "tjej med gitarr" osv. hedvig & hennes balla band WTJ hittas här.
kom hem ganska nyss. dricker te & sörjer mitt ena lila örhänge som hittades imorse & försvann under dagen.

India, part one

jag vet att det är sjukt efter. men ändå ganska mysigt nu när det är vinter. att ha bilderna kvar i alla fall.

vi flög ner i mitten på juli, bara några dagar efter att jag kommit hem från arvika.
först New Delhi, massa bilar, massa folk, massa allt. halvsämst hotel men kul.
As she couldn't remember and he had forgotten they couldn't stop thinking about it


kan inte förklara varför jag är helt hyper även fast jag egentligen är för trött.
var på ett peppigt klubbmöte förut, på det sättet fungerar saker just nu nästan.
fast jag har hundra saker-som-egentligen-inte-tar-tid att göra, och så plugget på det.
problemet kan vara att det aldrig tar slut. och att jag inte kan sova och inte kan vila.

stockholm.

jag vet att alla stressar nu, jag också, fan vad det alltid är så. idag var jag jättearg för jag hörde om någon idiot som sagt så jävla korkade saker, snacka om att inte bry sig om var det man säger landar. fett hårt att vara tjej alltZå, vi måste nog ta hand om varandra. jag insåg också att stockholm kan vara väldigt, väldigt fint (solen gick upp över alla hus när jag åkte till skolan imorse, dog lite). tillbaka till det där med att man har så mycket att göra att man inte hinner. tänkte bah att jag kunde länka en film som är längre än en timme, ni kan ju spara den till senare menar jag. SOUNDS OF

försök 2

jag eR ledig idag. det var skönt att sova och trevligt att träffa lollo & gamla skolan.
i övrigt kunde jag definitivt använt min tid bättre denna tisdag. känner typ såhär
make a gifmake a gif


för en vecka sedan, tisdagen 30 november


Vi skulle vara i stadshuset klockan halv nio för att sedan behandla motioner i en sal där politikerna brukar sitta, inredningen var nog ganska satsig, känner bara att det var lite icke-nyskapande.


vi hade nån typ av förmiddagsfika efter ett par timmar eller så.
åt förresten lunch i den här restaurangen också en stund senare.

amanda (intergrationsutskottet) som var med på tv sedan, fett bra tjej.

fabian (trafikutskottet, som jag hehh vår mation gick inte igenom sedan men vad gör man)


jag var tvungen att ändra saker i inledningstalet för jag kom på att det var dåligt
väldigt, väldigt typiskt mig att inte nöja mig med att vara nervös, måste stressa också.stockholm var kallt men ljust fast vi såg inte så mycket av det eftersom vi satt inne hela dagen.
och jag vet inte varför leo ville skåla med vatten men trappan i stadshuset var ju fin.här skulle Tove precis hålla tal, hon sa massa ba grejjer. alla från globala gjorde nog det.

toaletTen hehe. det blev eftermiddag, vi började bli ganska trötta men det var intressant & kul ändåjag och getrud (som var ordförande i vårt utskott) fixade te.
det var bra för man frös mindre.anna var också där.
när det var klart var vi några som skulle åka till skolan för att göra natinella prov i engelska A

det var rätt svårt att koncentrera sig, man brukar ju inte göra prov på kvällen.
konstigt att vara i skolan till klockan åtta på kvällen också.


så jävla kalla fingrar

känner bara att allt är så typiskt december. tröttsam vinter även fast snön är gal1 vit, skolan känns pressed fast det är snart-lov vilket betyder allt, litelite mysig känsla även om julen är lika överskattad varje år & rastlös för att det är för kallt för att man ska vilja vara utomhus. gör inget av det jag borde utan lyssnar bara.

sämstkul att. snart har helgen vecka 48 tagit slut. lika orginell som alla andra.
nu ska jag helt enkelt skita i plugghelvetet för jag gör det ju ändå inte.

ganska pk ändå

bra helg! snackat politik, hackat lök, sovit på golvet, skrattat åt barn (och mig själv för det gör jag ju alltid), sovit för lite på nätterna men ändå vilat upp mig på dagarna, haft smutsigt hår och lekt & sjungit (självklaRhet).
MÅSTE.PLUGGA.HISTORIA.NU

yo y fanny estamos uttråkade


hej. idag är det fredag och jag är bara SÅ trött.
igårkväll pluggade jag för lite som alltid, så jävla fett att jag skriver det varje dag!!
istället hängde jag hos lucia. det var ganska värt. vardag blir så lätt tråkigt annars.


fotograf nummer tre (fotografiska muséet, rotterdam)


AA


bajz vilken opigg torsdag. litelite glokalt-jobb, annars bah tramz. skratta är ju kul men man får ju inte så mycket gjort. förutom när jag & mOL pratade om våra resor till cuba på spanska, mer eller mindre lyckat.

kjolen (som är en klänning ändå) köpte jag för precis en vecka sedan. sääpää.

onsdag 1 december

hej. jag gick hem efter lunch för att plugga. jag har pluggat. lite. men kommit vidare & blablabla. skönt. drack dock två koppar kaffe för att vakna, skulle aldrig kommit nånstans annars. fast en hade nog räckt, blir helt knäpp av koffein. stockholm var fint idag med snö på alla tak & gator. & morgontrött sol. fast ändå. hundrafemtio minusgrader tYp.
och jag har så lite tid att göra det jag vill, bara sömnbrist & krav hela tiden.
make a gif


RSS 2.0